Les Landes

Les Landes maakt deel uit van de streek Aquitaine (Landes, Dordogne, Gironde, Lot-et-Garonne, Pyrénées Atlantiques) en is gelegen aan de golf van Biskaje, is een gebied met circa 6000 km2 bos. Van oorsprong is het een gebied met wilde paarden, ontoegankelijke moerassen en onbegaanbare paden. Dit heeft plaats gemaakt voor een goede infrastructuur, echter met behoud van ruimte en rust. Het kustgebied (Côte d’Argent) bestaat uit een bijna 230 km lang, prachtig breed zandstrand.

Van oorsprong is Zuid West Frankrijk een gebied met wilde paarden, ontoegankelijke moerassen en onbegaanbare paden. Dit heeft plaats gemaakt voor een goede infrastructuur, echter met behoud van ruimte en rust. Het kustgebied (Côte d’Argent) bestaat uit een bijna 230 km lang, prachtig breed zandstrand met indrukwekkende golven. De gebieden waar gezwommen kan worden, worden intensief bewaakt, waardoor ook kleine kinderen vertrouwd kunnen zwemmen en spelen.
Achter de duinen liggen een aantal grote en kleinere meren, die vrijwel iedere vorm van watersport mogelijk maken.

 

Het weer in Les Landes:

Het aangename klimaat van de Atlantische kust wordt getypeerd als een zeeklimaat met veel zon (zonder benauwende hitte) en wat minder regen. Juli en augustus gelden als de zonnigste maanden, maar de voor- en nazomer (mei/juni en september/oktober) zijn overwegend behaaglijk van temperatuur. Een onweersbuitje met regen komt soms snel op en verdwijnt even snel weer. Een bewolkte dag is geen uitzondering, maar de temperatuur blijft dan toch aangenaam.

 

Activiteiten:

Surfen Ι Kanovaren  Ι  Fietsen Ι Golfen Ι Paard- en ponyrijden Ι Wandelen Ι Pyreneeën Ι Dune du Pyla Ι Grotten Ι Petit Train de La Rhune Ι Ecomuseum van Marquèze Ι Courant d’Huchet Ι

 

 

Plaatsen die een bezoekwaard zijn:

Cultuurrijke steden zoals Dax, Bayonne, Biarritz, St. Jean Pied-de-port, en Bordeaux. Ook Lourdes is het bekijken waard.

 

Gezellige badplaatsen:

Mimizan, Vieux Boucau, Capbreton en St. Jean de Luz.

 

Autotochten:

Met de auto maakt u door het noordelijk deel van de Spaanse Pyreneeën schitterende tochten. Bij enkele grensovergangen zijn diverse winkels, waar voor aantrekkelijke prijzen zaken zoals leer en drank te koop zijn: bijv. Col d’Ibardin (richting San Sebastian, na St. Jean de Luz afslag Urrugne).