Campings in de Aquitaine: zo veelzijdig als de regio zelf

Campings Aquitaine

Een verblijf op een camping in Frankrijk in de Aquitaine is een droom voor de avontuurlijke kampeerder. De Atlantische Oceaan, de nabijheid van de Pyreneeën en het Centraal Massief en groene gebieden als de Dordogne maken van de Aquitaine een ware parel. Een camping in de Aquitaine aan zee of in het binnenland vormt tevens de ideale uitvalsbasis voor bezoeken aan de over het landschap verspreide historische stadjes en kastelen. Het is de veelzijdigheid van deze streek die hem zo aantrekkelijk maakt. Wie hier één keer heeft gekampeerd, komt zeker terug.

Campings in de Aquitaine aan zee

Zet je je tent op een camping in Frankrijk in de Aquitaine op, dan kun je doorgaans rekenen op een zonovergoten vakantie. De meeste campings langs de kuststrook tussen de Vendée en de Pyreneeën liggen direct aan zee en beschikken vaak ook nog eens over een of meerdere zwembaden. Een camping in de Aquitaine aan zee kan een fijne familiecamping met alle benodigde faciliteiten betreffen, maar ook een kleine natuurcamping zijn. Vrijwel de hele kustlijn van de Aquitaine wordt beslagen door de Côte d’Argent, de langste kustlijn van Europa en immens geliefd onder surfers.

Een bijzonder stukje kust: Baskenland

Een deel van de kustlijn behoort tot Frans Baskenland, ook wel Noord-Baskenland genoemd. Daar, aan de uitlopers van de Pyreneeën proef je een heel andere sfeer. Boek je een camping aan de Aquitaine aan zee in dit gebied, reken dan op typisch Baskische dorpjes, grillige rotsen en vele baaitjes. Ook hier zijn talrijke mogelijkheden om te kamperen. Je zit er precies tegen de Spaanse grens aan. Naast Frans wordt hier ook Baskisch gesproken. De Baskische kust begint bij Biarritz, een mondaine badplaats die geliefd is onder surfers. Hier vier je een karaktervolle kampeervakantie rijk aan cultuur en tradities.

Campings in de Aquitaine in het binnenland

Behalve aan de kust zijn er ook tal van campings in de Aquitaine die in het binnenland van deze regio zijn gelegen. De Dordogne is het populairste gebied onder tent- en caravankampeerders, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat er nog meer is dan dat. De Dordogne is een groen departement met diverse rivieren (de Dordogne en de Vézère zijn de bekendste) dat uitnodigt tot tal van sportieve activiteiten. Vertoef je op een van de in de Dordogne gelegen campings van de Aquitaine, dan kun je als avontuurlijke kampeerder je geluk niet op.

Kamperen in de Pyreneeën

Zoek je naar een camping in de Aquitaine in Frankrijk, overweeg dan ook eens de Pyreneeën. Tenminste, als je geen uitgesproken voorkeur hebt voor een zon-, zee- en strandvakantie. De Pyreneeën strekken zich uit tussen Frankrijk en Spanje en vormen een imposant natuurreservaat. Van de lente tot de herfst is het hier heerlijk vertoeven. Waar je aan de kust de wat grotere en op families gerichte campings treft, zijn campings in de Aquitaine die in dit berggebied zijn gelegen doorgaans klein en rustig. Ze worden door vriendelijke gastheren en -dames gerund en bieden je alle voorzieningen die je nodig hebt.