Courant d’Huchet

Courant-d-Huchet

In de directe omgeving het Natuurreservaat van de Courant d’Huchet is 618 ha groot en bestaat uit het Lac de Léon, drassige oevers, de rivier, het moerassige bos, kwelders, vennen, het zeedennenbos en duinen. Het is een klein gebied waar de combinatie van zoet en brak water, zeer droge en vochtige grond de aanwezigheid van een groot aantal dier- en plantensoorten verklaart.

Hieronder bevinden zich 22 planten die belangrijk zijn voor het natuurlijke erfgoed, zoals bijvoorbeeld de roze hibiscus die iedere zomer op de oevers van de Courant d’Huchet groeit. Er is tevens een enorme diversiteit aan dieren met 37 verschillende soorten zoogdieren (o.a. Europese otters, nertsen, woelmuizen), 256 verschillende vogelsoorten, 8 soorten amfibieën (springkikkers, boomkikkers), 12 soorten reptielen (o.a. parelhagedis) en 14 vissoorten (o.a. paling, lamprei).

http://www.reservenaturelle-couranthuchet.org/

 

Kanovaren-Courant-d'Huchet

De rivier Courant d’Huchet loopt door het bos te midden van een unieke vegetatie. De rivier verbindt het Lac de Léon met de Atlantische oceaan en is rijk aan geschiedenis, traditie en leefgebieden.

Ontdek het per boot met een officiële gids.

Kanoën: BUREAU DES BATELIERS:
370, les Berges du Lac
40550 LEON
Tel: +33 (0)5 58 48 75 39

http://www.bateliers-courant-huchet.fr/

 

Surfen Ι Kanovaren  Ι  Fietsen Ι Golfen Ι Paard- en ponyrijden Ι Wandelen Ι Pyreneeën Ι Dune du Pyla Ι Grotten Ι Petit Train de La Rhune Ι Ecomuseum van Marquèze Ι