Grotten

Les-Grottes-de-Sare

Tot de mooiste grotten van de Pyreneeën behoren ongetwijfeld de Grotten van Bétharram. Zij bevinden zich op circa 15 kilometer van Lourdes.
Deze druipsteengrotten bestaan uit 5 etages. De grotten bezitten prachtige druipsteen- formaties in mooi verlichte zalen met namen als Le Chaos en La Salle des Lustres.
Tijdens het bezoek maakt u een tochtje met een boot en wordt u met een treintje weer naar buiten gebracht.

Grottes de Bétharram
65270 Saint-Pé-de-Bigorre
Tel. +33 (0)5 62 41 80 04
http://www.betharram.com/

In het uiterste westen van de Pyreneeën en dichtbij de Spaans grens liggen de grotten van Sare en het Parc Préhistorique.
De grotten zijn sprookjesachtig verlicht en gidsen verzorgen elk kwartier een wandeling van 900 meter onder de grond. In de grotten zijn schilderingen aanwezig die dateren van tien- tot vijftienduizend jaar geleden.
De fossiele resten van de zee waaraan de grotten haar bestaan danken maken van deze grotten een eersteklas attractie. Het nabijgelegen plaatsje Sare behoort tot “Les plus beaux villages de France”.

Grottes de Sare
Route Grottes de Sare
64310 Sare
Tel. +33 (0)5 59 54 24 16
http://www.grottesdesare.fr/

 

Surfen Ι Kanovaren  Ι  Fietsen Ι Golfen Ι Paard- en ponyrijden Ι Wandelen Ι Pyreneeën Ι Dune du Pyla Ι Petit Train de La Rhune Ι Ecomuseum van Marquèze Ι Courant d’Huchet Ι