Info

Algemene informatie 

Info over Les Landes

Onze vakantiehuizen liggen in het departement Les Landes (ten noorden van Frans Baskenland); deze streek maakt deel uit van de regio Aquitaine welke uit 5 departementen bestaat. Het ligt aan de golf van Biskaje en in een bosachtige omgeving.

Het kustgebied van Les Landes, ook wel “Côte d’Argent” genoemd, bestaat uit een ca. 230 km lang fraai en breed zandstrand met indrukwekkende golven. De gebieden waar gezwommen kan worden, worden intensief bewaakt, waardoor ook kleine kinderen vertrouwd kunnen zwemmen en spelen.

Acchter de kust vind je Le Pays des Grands Lacs Landais met de fraaie binnenmeren van Sanhuinet, Biscarosse/Parentis, het Lac de Léon, het Lac d’Aureilhan etc. Dit laatste is een paradijs voor watersporters en ideaal voor kleine kinderen die in het zoete water heerlijk kunnen genieten. De meren achter de kustlijn van Les Landes zijn zonder meer een topbestemming voor een vakantie met kinderen. Ook als je lekker wilt watersporten zoals zeilen, surfen, waterskiën of zwemmen zijn deze mooie meren absoluut aan te raden!

Het Weer

Het aangename klimaat van de Atlantische kust wordt getypeerd als een zeeklimaat met veel zon (zonder benauwende hitte) en wat minder regen. Juli en augustus gelden als de zonnigste maanden, maar de voor- en nazomer (mei/juni en september/oktober) zijn overwegend behaaglijk van temperatuur. Een onweersbuitje met regen komt soms snel op en verdwijnt even snel weer. Een bewolkte dag is geen uitzondering, maar de temperatuur blijft dan toch aangenaam.

http://www.meteofrance.com/FR/index.jsp
http://www.meteoconsult.fr/sportsloisirs/plage/previ.php?langue=fr&num_site=13

Overnachten/ Reizen

http://www.campanile.fr/fr/default.aspx 
http://autoroute-defrance.pagina.nl/
http://www.viamichelin.com/ http://www.anwb.nl/verkeer/nieuws/buitenland/2014/juni/tol-badge-elektronische-tolbetaling-frankrijk