Les Landes

Aquitaine

Onze vakantiehuizen liggen in het departement Les Landes (ten noorden van Frans Baskenland); deze streek maakt deel uit van de regio Aquitaine welke uit 5 departementen bestaat. Het ligt aan de golf van Biskaje en in een bosachtige omgeving.

Van oorsprong is Les Landes een gebied met wilde paarden, ontoegankelijke moerassen en onbegaanbare paden. Dit heeft plaats gemaakt voor een goede infrastructuur, echter met behoud van ruimte en rust.

Het Parc Naturel régional des Landes de Gascogne is met ruim 315 duizend hectare het grootste aangeplante bos van Europa. Vroeger was het een zandvlakte en moeras maar in de 19e eeuw werd het bos aangeplant en verdiende men er het geld met het verzamelen van hars.

Het kustgebied van Les Landes, ook wel “Côte d’Argent” genoemd, bestaat uit een ca. 230 km lang fraai en breed zandstrand met indrukwekkende golven. De gebieden waar gezwommen kan worden, worden intensief bewaakt, waardoor ook kleine kinderen vertrouwd kunnen zwemmen en spelen.

Langs de kust vind je Le Pays des Grands Lacs Landais met de fraaie binnenmeren van Sanhuinet, Biscarosse/Parentis, het Lac de Léon, het Lac d’Aureilhan etc. Dit laatste is een paradijs voor watersporters en ideaal voor kleine kinderen die in het zoete water heerlijk kunnen genieten. De meren achter de kustlijn van Les Landes zijn zonder meer een topbestemming voor een vakantie met kinderen. Ook als je lekker wilt watersporten zoals zeilen, surfen, waterskiën of zwemmen zijn deze mooie meren absoluut aan te raden!

Zonsondergang in Les landes

 

Het weer in les Landes:

Het aangename klimaat van de Atlantische kust wordt getypeerd als een zeeklimaat met veel zon (zonder benauwende hitte) en wat minder regen. Juli en augustus gelden als de zonnigste maanden, maar de voor- en nazomer (mei/juni en september/oktober) zijn overwegend behaaglijk van temperatuur. Een onweersbuitje met regen komt soms snel op en verdwijnt even snel weer. Een bewolkte dag is geen uitzondering, maar de temperatuur blijft dan toch aangenaam.

 

Plaatsen die een bezoek waard zijn:

Cultuurrijke steden zoals Dax, Bayonne, Biarritz, St. Jean Pied-de-porte, en Bordeaux. Ook Lourdes is het bekijken waard.
Bayonne is de hoofstad van Baskenland en ligt aan de rivier de Adour.  Delen van oude muren, gebouwd in de 15e eeuw, rondom het oude centrum zijn beschermd omdat zij op de lijst van Wereld Erfgoed Unesco staan.
De kathedraal, Sainte-de Marie de Bayonnne, staat op de pelgrimsroute naar Santiago de Composttelle, en is onderdeel van de werelderfgoedinschrijving pelgrimsroutes in Frankrijk.

Gezellige badplaatsen:

Mimizan, Vieux Boucau, Hossegor, Capbreton en St. Jean de Luz.

 

Activiteiten:

Download hier de brochure “Activiteiten in de omgeving van Vielle St. Girons

Surfen Ι Kanovaren  Ι  Fietsen Ι Golfen Ι Paard- en ponyrijden Ι Wandelen Ι Pyreneeën Ι Dune du Pyla Ι Grotten Ι Petit Train de La Rhune Ι Ecomuseum van Marquèze Ι Courant d’Huchet Ι