Een vakantiehuis in de Aquitaine

Vakantiehuis Aquitaine

De Aquitaine, in het Nederlands Aquitanië genoemd, is een steeds populairder wordende vakantiebestemming in het zuidwesten van Frankrijk. Dat wil niet zeggen dat er hier sprake is van massatoerisme; integendeel. Met een verblijf in een van de vakantiehuizen in de Aquitaine in Frankrijk geniet je van alle rust en ruimte waar je het hele jaar door zo naar hebt gesnakt. Aquitanië is bovendien erg veelzijdig. Kies bijvoorbeeld voor een vakantiehuis in Gironde, gelegen aan de Atlantische Oceaan, strijk neer aan de rivieroevers in het binnenland of kies voor een vakantie op grote hoogte in de Pyreneeën.

De veelzijdigheid van de Aquitaine

Het grootste deel van de vakantiehuizen in de Aquitaine in Frankrijk bevindt zich aan of in de directe nabijheid van het strand. De kustlijn van deze regio loopt via de Golf van Biskaje tot de Spaanse kust. De zandstranden zijn breed en hebben hoge duinen. Dit deel van Frankrijk is gezegend met optimale surfcondities, waardoor een verblijf in een vakantiehuis in de Aquitaine ook een mooie uitvalsbasis is voor sportieve activiteiten zoals deze. In het binnenland tref je charmante dorpjes, kastelen en wijngaarden rond je vakantiewoning. De Pyreneeën in het zuiden van de regio vormen het ruigste gebied.  

Vakantiehuizen in de Aquitaine in Frankrijk: dé uitvalsbases voor ontdekkingstochten

In een vakantiehuis in de Aquitaine geniet je van een vakantie zoals nooit eerder. De veelzijdigheid van de regio en de rijkdom aan cultuur, natuur en culinaire hoogtepunten maken van deze plek een bestemming die naar meer smaakt. Of je nu kiest voor een vakantiewoning bij een bekende surfspot, een luxe villa met eigen zwembad in het groene binnenland, of een authentieke accommodatie met panoramisch uitzicht in het bergachtige deel van deze streek, je zult altijd een onvergetelijke tijd beleven. De Aquitaine biedt een ruime keuze aan attracties van de meest uiteenlopende aard.

Een vakantiehuis in Gironde

Gironde is het grootste departement van Frankrijk en heeft een bijzonder mooie ligging aan de Atlantische Oceaan. Het behoort binnen Aquitanië tot de meest geliefde bestemmingen van toeristen uit binnen- en buitenland. Niet zo gek dus, dat een vakantiehuis in Gironde eenvoudig is gevonden. Tal van fiets- en wandelroutes, maar ook watersportmogelijkheden maken van deze regio een plek bij uitstek voor sportieve vakantiegangers. De gezonde trek die je van al deze activiteiten krijgt, stil je met overheerlijk verse visgerechten. Vooral de oesters uit de Baai van Arcachon mag je niet aan je voorbij laten gaan.

De hoogtepunten van het departement Gironde

Gironde behoort tot de meest interessante departementen van Frankrijk. Boek je een vakantiehuis in Gironde, dan verblijf je vlak bij de wereldberoemde wijnstad Bordeaux, die al in de derde eeuw voor de jaartelling werd opgericht. De stad is rijk aan musea en Romeinse overblijfselen. Een wijntour door de stad behoort eveneens tot de aanraders. Ook maak je het jezelf met het boeken van een van de in dit departement gelegen vakantiehuizen in de Aquitaine in Frankrijk makkelijk om uitstapjes naar bijzondere plekken als de Baai van Arcachon en de Dune du Pilat te maken.